Martina Zitová

Slzy Paříže brzy budou patřit celé Evropě

14. 11. 2015 8:22:02
Pátek 13. listopadu se do evropské historie opět zapíše tučnými řádky, avšak s neveselým tragickým podtextem plným slz a nesmyslného násilí, které se nedá jakkoli tolerovat.

Od včerejšího večera se na nás hrnou hrůzné zprávy, kterým se dá jenom velice těžko uvěřit. Zprávy, které velice připomínají den 11. září roku 2001, kdy byl spáchán teroristický útok na newyorská "dvojčata". Tehdy mi bylo 11 let a ještě jsem rozum brala, nicméně druh takového násilí mi přišel na míle vzdálený. V současnosti si také můžu říct, že Paříž je od naší země dlouhý kus cesty, ale to by byl pouze výkřik do tmy hraničící s duševní labilitou.

Proč se tato tak velice zdrcující událost musela stát ? Není možné si neustále plést příčinu a následek. Nelze již dále opomíjet fakt, že se jedná o radikální muslimy, kterým nevadí vkročit se zbraněmi v rukou do koncertního sálu plného lidí a bez milosti je začít střílet.

Jak se sem ale tito muslimové dostali ? Do krásné kulturně bohaté a vyspělé Evropy, jež po staletí byla základem všech civilizací a mnohé další v jejich vývoji inspirovala ? Islamisté do Evropy údajně podnikají výpravy už víc jak několik desetiletí.

To, co se děje nyní, je jenom důsledek absolutní neschopnosti evropských státníků cokoli podniknout pro ochranu evropského kontinentu a zachování jeho kulturně-historické tváře. Nemohou se donekonečna zaštiťovat heslem, že multikulturní společnost je pro nás přínosná a to ve všech směrech. V tomto případě musím souhlasit s panem profesorem a exprezidentem Václavem Klausem, že takovýhle typ migrace není a nemůže být základním lidským právem. Ve valném případě jde o migraci ekonomickou, která Evropě nic nepřinese a akorát podkope její právně-politické základy, což se děje právě teď.

Evropa, resp. Evropská unie, už sama přestala respektovat svoje zákony a že existuje nějaký Schengenský kodex, jenž jasně vymezuje, které osoby se na území EU smějí pohybovat a za jakých podmínek, to dle mého názoru politické elity už dávno přestalo zajímat. Dále je nutno zmínit Dublinské dohody, podle kterých má migrant požádat o azyl v první bezpečné zemi, to ale není dodržováno. Tím se na území schengenského prostoru dostávají stovky, ba tisíce lidí, které ani není možné identifikovat, protože nevlastní žádné doklady. Jsou zde nelegálně a právě proto hrozí, že se sem infiltrují radikální islamisté, kteří zde budou páchat ty nejzbabělejší a nejodpornější trestné činy založené na jejich fanatické víře. Tím samozřejmě nechci odsuzovat běžence ze Sýrie, kde probíhá občanská válka a kde panují naprosto otřesné poměry, problém nicméně spočívá v tom, že lidi zmítané válkou nelze jednoznačně rozlišit od těch, kteří do Evropy migrují pouze za cílem osobního prospěchu a jiných záměrů.

Teroristický útok v Paříži je jasným důkazem toho, že se Evropa pomalu, ale jistě hroutí a že bude ještě mnohem hůř. Je mi neskutečně líto těch, kteří byli surově zavražděni ve jménu Alláha, těch, kteří byli zraněni, těch, kteří tomu všemu museli přihlížet a těch, kteří ztratili někoho jim drahého. Slzy Paříže jsou dnes slzami nás všech.

Autor: Martina Zitová | karma: 39.81 | přečteno: 2027 ×
Poslední články autora